Skip to main content

BeloftenNL Powerchair Hockey

Ondanks de groei van Powerchair Hockey is er een trend zichtbaar waarin het aantal actieve spelers afneemt, wat vaak ook het geval is in andere aangepaste sporten. Sporters met een beperking zijn moeilijker te vinden dan voorheen, wat de noodzaak benadrukt om gerichte programma’s te ontwikkelen om talent te ontdekken en te ontwikkelen.

Van hockey naar Floorball

Waar de rolstoelhockeycompetitie nog onderdeel is van de KNHB, zette het Team Powerchair Hockey NL een gedurfde overstap naar Floorball, als onderdeel van de Nederlandse Floorball en Unihockey Bond (NeFUB). Deze overstap opende nieuwe mogelijkheden en geeft Powerchair Hockey een frisse impuls.

BeloftenNL – Een Nieuw Perspectief

Met de lancering van het programma BeloftenNL zet Nederland een belangrijke stap in het ontwikkelen van jong Powerchair Hockey talent. Het programma, geïnitieerd door Stichting Orange & Wheels en ondersteund door de Johan Cruyff Foundation, heeft als doel jonge spelers te inspireren, ontwikkelen en een podium te bieden om hun talenten te tonen.

Onderdelen van het Programma BeloftenNL:

  1. Trainingen op Maat: Dit jaar zullen 8 tot 10 trainingen plaatsvinden op centrale locaties, onder leiding van de BeloftenNL-trainers, met ondersteuning van ervaren internationals van Team Powerchair Hockey NL. Het doel is om het talentniveau naar nieuwe hoogten te tillen en potentiële aansluiting bij het nationale team eventueel mogelijk te maken.
  2. BeloftenNL Clinics: Jaarlijks worden er twee BeloftenNL-clinics georganiseerd, waar jonge spelers de kans krijgen om de sport nog beter te leren kennen. Hierbij delen spelers van Team Powerchair Hockey NL hun ervaringen op en naast het veld, waardoor een breder beeld ontstaat van wat mogelijk is ondanks lichamelijke beperkingen. Deze dagen worden gehouden in samenwerking met de verenigingen, verdeeld over ons land.
  3. Zichtbaarheid op Evenementen: BeloftenNL zal zich prominent manifesteren tijdens evenementen zoals de Open Dag van de Johan Cruyff Foundation. Door het inzetten van rolmodellen willen we Powerchair Hockey aantrekkelijker maken om jongeren te inspireren.
  4. Internationale Ambities: Hoogtepunt van het programma is de ambitie om deel te nemen aan internationale wedstrijden. Dit biedt jonge spelers niet alleen de kans om hun talent te tonen, maar draagt ook bij aan hun persoonlijke ontwikkeling. Dit jaar beginnen we met deze ambitie door met het jonge team twee vriendschappelijke wedstrijden tegen het nationale team van België te spelen. Ook onze zuiderburen bereiden zich voor op het EK in Denemarken en zien in onze jonge talenten een uitstekende sparringpartner. Voor de spelers van BeloftenNL is het een geweldige ervaring en een mogelijkheid om verder te ontwikkelen.

Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt wereldwijd impactvolle sport- en spelprojecten. Hierbij focussen ze op kinderen en jongeren voor wie sport niet vanzelfsprekend is. Dit doen ze met sportprojecten voor kinderen met een handicap, door het inrichten van de sportieve buitenruimte in aandachtsgebieden en maatschappelijke sportprogramma’s. Hiermee creëren ze ruimte. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Ruimte om het beste uit zichzelf te halen.

Samenwerking

BeloftenNL markeert een nieuwe fase voor Powerchair Hockey in Nederland. Stichting Orange & Wheels, de NeFUB/FloorballNL, en de Johan Cruyff Foundation bundelen hun krachten om een programma te creëren dat niet alleen de sportieve kant bevordert, maar ook de persoonlijke ontwikkeling van jonge talenten stimuleert. Dit programma belooft niet alleen sportieve prestaties, maar ook een platform voor zelfontplooiing, inspiratie en het creëren van blijvende herinneringen.

BeloftenNL. Samen bouwen we aan een toekomst vol sportieve kansen!

Trots op onze partners en sponsoren!