Skip to main content

Matthijs van der Horst

Assistent-bondscoach

Geboortedatum: 12 mei 1991
Actief sinds: 2019

Wat is je sportieve hoogtepunt?

Als speler het met het team opklimmen van de eerste klasse regio naar het hoogst haalbare in Nederland, de hoofdklasse. Onderdeel uit mogen maken van de technische staf van Team PCH NL en daarmee de zilveren medaille op het WK 2022 in Zwitserland te mogen behalen.

Wat betekent Powerchair Hockey voor jou?

Vele jaren actief geweest als speler waar het zowel een fysieke als mentale uitlaatklep voor mij was. Laatste jaren langzaam doorgegroeid naar coach en trainer, maar ook actief scheidsrechter. Sindsdien vindt ik het leuk om spelers te motiveren en nieuwe uitdagingen te geven. Ik vindt het belangrijk dat alle spelers zich blijven uitdagen, maar niet alleen zichzelf ook hun medespelers. Het is een geweldig mooie teamsport en daarbij heb je elkaar nodig. Nieuwe jonge spelers zijn belangrijk voor de toekomst van de sport. Die geef ik graag de kans om zich snel te ontwikkelen. Een mooie sport waar ik graag mijn steentje aan bijdraag en dat met ontzettend veel motivatie en plezier doe!