Skip to main content

In een spannende loting op zaterdag 24 februari in het Deense Slagelse zijn de groepswedstrijden voor het aankomende EK Powerchair Hockey, dat plaatsvindt in oktober, vastgesteld. Het Nederlandse team onder leiding van bondscoach Cochius was als groepshoofd geplaatst in Groep A, terwijl Italië hetzelfde privilege genoot in Groep B.

De loting bracht pittige tegenstanders voor Oranje. Met de tegenstanders Zwitserland, Spanje en Duitsland, is het duidelijk dat Nederland als Europees titelverdediger en vice-wereldkampioen meteen voor een uitdaging staat in Denemarken. Bondscoach Cochius toont zich echter vastberaden en benadrukt dat als je Europa’s beste wilt zijn, je simpelweg van iedereen moet kunnen winnen. Het feit dat Nederland met sterke tegenstanders begint, wordt juist als een kans gezien om scherp aan het toernooi te beginnen.

De definitieve selectie van het Nederlandse team, die op 3 maart bekend zal worden gemaakt, wordt gezien als favoriet die verplicht is om kampioen te worden in Denemarken. Echter, Cochius waarschuwt voor de onvoorspelbaarheid van sportevenementen en herinnert aan de verloren WK-finale in Zwitserland, waarbij hij benadrukt dat het altijd mogelijk is dat onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden.

Desalniettemin is er een overtuiging in het kamp van Oranje dat ze niet nogmaals de fout zullen maken zoals tijdens het WK in Zwitserland. Met het volste vertrouwen in hun eigen kracht en kwaliteit, staat Nederland klaar om de uitdagingen van het EK in Denemarken aan te gaan.

Groepsindeling:

Groep AGroep B
NederlandItalië
ZwitserlandDenemarken
SpanjeFinland
DuitslandBelgië

Het belooft een spannend toernooi te worden waarin Nederland zijn titel verdedigt en vastbesloten is om opnieuw de Europese titel mee naar huis te nemen. 

We will see you in Denmark!

Leave a Reply