Skip to main content

Op zondag 7 augustus 2022 stapt TeamNL Powerchairhockey in de bus op weg naar Zwitserland, waar ze gaan strijden om de felbegeerde Wereldtitel. We gaan ze volgen op weg naar de titel! In aanloop op dit toernooi maken we eerst kennis met de mannen en vrouwen van Oranje. Wie zijn het? Waarom is hockey zo ontzettend belangrijk voor hen? Wat zijn hun doelen? Gaan we winnen? Echt alles komt voorbij in deze serie van verhalen. Dit keer is het Cathry Strijbosch die haar verhaal doet:

Hoi! Mijn naam is Cathry Strijbosch, 36 jaar en heb de spierziekte SMA type 3a. Ik werk als administratief medewerker en doe vrijwilligerswerk bij de KNHB en GP Bulls.

Sinds 1998 speel ik vol enthousiasme Powerchairhockey. Ik speelde eerst tafeltennis, maar gezien mijn beperking werd dit te vermoeiend. Vervolgens ben ik gaan kijken bij Powerchairhockey en was verkocht. Op dit moment speel ik al jaren bij GP Bulls in Eindhoven. Vanaf 2015 ben ik lid van de selectie van TeamNL Powerchairhockey.

Powerchairhockey betekent voor mij, ondanks mijn handicap toch te kunnen sporten in teamverband op hoog niveau. Daarnaast kan ik hier het uiterste van mijzelf vergen en alle zorgen even vergeten. Als je een beperking hebt is actief bezig zijn met vrienden en teamgenoten erg belangrijk en fijn. Powerchairhockey is een actieve sport waarbij samenwerken erg belangrijk is!

Powerchairhockey heeft mij veel vriendschappen gebracht, waar ik erg blij mee ben. Mijn persoonlijke sportieve hoogtepunt bestaat uit geselecteerd worden voor het Wereldkampioenschap in Zwitserland en het winnen van de Para Games in 2019.

Ik besteed aardig wat tijd aan mijn sport. Ik train twee uur per week met GP Bulls en gemiddeld twee keer per maand met de nationale selectie in Nijmegen. Als keeper ben ik positioneel sterk, goed in communicatie met de laatste man en heb ik goede anticipatie op afstandsschoten.

Of er ook verbeterpunten zijn? Zeker! Ik mag minder aan mijzelf twijfelen en meer in mijzelf gaan geloven. Dit verbeterpunt zal bijdrage aan mijn doelen, namelijk: Wereldkampioen in Zwitserland worden en landskampioen met GP Bulls.