Skip to main content

Op zondag 7 augustus 2022 stapt TeamNL Powerchairhockey in de bus op weg naar Zwitserland, waar ze gaan strijden om de felbegeerde Wereldtitel. We gaan ze volgen op weg naar de titel! In aanloop op dit toernooi maken we eerst kennis met de mannen en vrouwen van Oranje. Wie zijn het? Waarom is hockey zo ontzettend belangrijk voor hen? Wat zijn hun doelen? Gaan we winnen? Echt alles komt voorbij in deze serie van verhalen. Dit keer is het Rodi Feller die zijn verhaal doet:

Hey! Mijn naam is Rodi Feller, ik ben 22 jaar en heb de spierziekte CFTD. Volgend schooljaar start ik aan de opleiding Bio-informatica aan de HAN in Nijmegen.

Sinds 2006 speel ik fanatiek Powerchairhockey. Het was een gymles op de Mytylschool waar ik als leerling in aanraking kwam met deze gave sport. Ik weet nog dat een coach kwam kijken tijdens de gymles. Mijn spel viel op bij deze coach en vervolgens mocht ik mee trainen bij Blerick. Op dit moment speel ik al wat jaren bij Upward in Arnhem. Vanaf 2012 lid van de selectie van TeamNL Powerchairhockey.

Powerchairhockey is voor mij een echte uitlaatklep en een belangrijk onderdeel van mijn leven. Als je een beperking hebt is actief sporten van groot belang! En zeker in teamverband is sporten belangrijk, maar vooral erg leuk. Powerchairhockey is één van de weinige sporten dat in teamverband in een elektrische rolstoel gespeeld kan worden. Het leuke aan Powerchairhockey vind ik het spelen in een team, beter willen worden en het werken naar een competitie.

Door Powerchairhockey ben ik van een verlegen jongen gegroeid naar een sociale- en zelfverzekerde sporter met veel vrienden. Mijn persoonlijke sportieve hoogtepunten had ik tot nu toe met name in het jaar 2017. In dat jaar won ik een aantal lokale sportprijzen, was ik topscorer op het toernooi in Praag, won ik met TeamNL de Para Games, won ik met Upward de Flanders Cup en werd ik gevraagd voor verschillende interviews en demonstraties.

Ik besteed aardig wat tijd aan Powerchairhockey. Ik train twee uur per week met Upward en gemiddeld twee keer per maand met de nationale selectie. Thuis bekijk ik veel YouTube filmpjes over Powerchairhockey en brainstrom ik over tactieken. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ik een betere speler ben geworden. Als speler ben ik sterk in het maken van doelpunten, aardig balvast en heb ik spelinzicht.

Mijn verbeterpunt ligt in het worden van een betere teamspeler, in plaats van een goede individuele speler. Wanneer ik hier hard aan werk hoop ik in Zwitserland Wereldkampioen te worden. En wie weet ooit de beste speler van de wereld…