Skip to main content

Team Powerchair Hockey NL sluit aan bij Floorball bond.

In de afgelopen periode hebben er tussen de besturen van de NeFUB en stichting Orange & Wheels constructieve gesprekken plaatsgevonden over aansluiting van het Team Powerchair Hockey NL bij de Floorball bond. Deze hebben geresulteerd in de intentie om nauw samen te gaan werken en Team Powerchair Hockey NL onderdeel te laten zijn van de NeFUB. 

Powerchair Hockey, ook wel elektrisch rolstoelhockey genoemd, wordt sinds eind jaren zeventig gespeeld door sporters met een lichamelijke beperking, die gebruik maken van een elektrische rolstoel. Nederland behoort tot de wereldtop en is veelvuldig Europees- en Wereldkampioen. De Nederlandse competitie valt op dit moment nog onder verantwoordelijkheid van de KNHB. Dit geldt niet voor Team Powerchair Hockey NL.

Door aansluiting bij de NeFUB kan Team Powerchair Hockey NL zich verder door ontwikkelen, mede omdat ze gebruik kunnen maken van de structuur en mogelijkheden van de Floorball bond. Afgesproken is dat stichting Orange & Wheels verantwoordelijk is voor de financiën en organisatie van Team Powerchair Hockey NL en het programma BeloftenNL. De situatie blijft in dat opzicht hetzelfde.
Beide partijen kijken erg uit naar deze nieuwe samenwerking. Het is goed voor een inclusieve beleving van onze beide sporten. Er zijn veel overeenkomsten en raakvlakken tussen Floorball en Powerchair Hockey. Ervaring en knowhow waar we gezamenlijk veel profijt van zullen hebben.

Leave a Reply