Skip to main content

Op zondag 7 augustus stapt TeamNL Powerchairhockey in de bus op weg naar Zwitserland, waar ze gaan strijden om de felbegeerde Wereldtitel. In aanloop op dit toernooi maken we eerst kennis met de mannen en vrouwen van Oranje. Wie zijn het? Waarom is hockey zo ontzettend belangrijk voor hen? Wat zijn hun doelen? Gaan we winnen? Echt alles komt voorbij in deze serie van verhalen. Dit keer is het Daphne die haar verhaal doet:

Hi! Mijn naam is Daphne de Meijer, 22 jaar en ik heb de spierziekte SMA Type 2. Ik studeer International Facility Management aan Breda University of Applied Sciences en ga na de zomer mijn laatste jaar in.

Ik ben begonnen met hockeyen in 2010 bij Push (voorheen Biso 65) nadat ik in aanraking ben gekomen met Powerchairhockey op een Supportbeurs. Hier heb ik even mee mogen spelen en ik wist het al gauw zeker, dit wil ik ook doen! Sinds 2018 speel ik bij GP Bulls E1 in Eindhoven en ben sinds 2017 geselecteerd om mee te trainen met TeamNL Powerchairhockey. In 2019 maakte ik mijn debuut op de Paragames.

Hockey is door de jaren heen een erg belangrijk onderdeel geworden van mijn leven. Ik kijk altijd uit naar trainingen en wedstrijden om te kunnen sporten en actief bezig te zijn. Het lekker fel en tactisch spelen vind ik super, en natuurlijk ook winnen :). Op het sociale vlak is hockey belangrijk geweest: ik heb veel vriendschappen gemaakt, tips van mensen gekregen over dagelijkse ervaringen en ik heb mijn vriend via hockey leren kennen. Kortom, hockey heeft mij veel meer gebracht dan alleen kunnen sporten.

Door de jaren heen ben ik meer zelfverzekerd geworden en durf ik mijn mening te delen tijdens teambesprekingen of in het veld. Mijn sportieve hoogtepunten zijn het winnen van de Paragames met TeamNL Powerchairhockey in 2019, het landskampioenschap met GP Bulls in 2019 en het geselecteerd worden voor het wereldkampioenschap in Zwitserland.

Ik besteed veel tijd aan hockey. Ik train met GP Bulls iedere dinsdagavond en met TeamNL Powerchairhockey gemiddeld twee keer in de maand op zondag. Daarnaast speel ik ook nog op competitiedagen in de Hoofdklasse door heel het land heen.

Als t-sticker in het veld anticipeer ik goed op wat mijn medespelers doen waarin communicatie erg belangrijk is. Het in de weg zitten en irritant doen bij mijn tegenstander is iets wat ik goed kan. Ik krijg daarom regelmatig de bijnaam ‘mug’ te horen, haha ;). Ik ben van mening dat ik nooit uitgeleerd ben en ik wil me blijven ontwikkelen door te luisteren naar feedback en te kijken naar andere spelers en wedstrijden.

Mijn sportieve doelen zijn: opnieuw landskampioen worden met GP Bulls, het winnen van de Bever Dutch Nations Cup (inmiddels gelukt) en het winnen van het WK in Zwitserland. Uiteraard hoop ik ook nog veel wedstijden voor Nederland te mogen spelen.